Det mindre löjromsäventyret på Vänern, november 2023

1 november 2023 - 19 november 2023

Från 1380 SEK

per person
Boka nu

 

Passa på att få uppleva det fantastiska hantverket kring löjromsberedning i Spikens fiskehamn utanför Lidköping. Känn, kläm och smaka på Vänerns röda guld, välkommen på en dag i löjrommens tecken!

 

I Spikens fiskehamn som är en av Europas största insjöhamnar har siklöjan fiskats i flera hundra år. Härifrån fiskas, förädlas och levereras det tiotals ton med löjrom per år. Nu har du chansen att följa med i en fiskares vardag och både känna, klämma och smaka på Vänerns röda guld.


Dagen startar med en lunch på restaurang Sjöboden där du också får lära dig om fisket i Spiken. Därefter följer du med på en upplevelsetur i fiskebåt på Vänern. Tillbaka i land går färden till en av fiskebodarna hos Spikuddens Rökeri där du får prova på att klämma löjrom och följa det fantastiska hantverket kring löjromsberedningen. Dagen anslutas med en gemensam fika där ni summerar dagen.


Upplevelsen är bokningsbar 3, 4, 10, 11,17, och 18 november 2023.


Program för löjromspaketet

  • 11:30 Löjromsinspirerad lunch på Restaurang Sjöboden i Spikens fiskehamn samt information om löjromsfisket i Spiken
  • 13:00 Grupp 1: Klär om till skyddskläder efter väder (ofodrad regnkappa samt flytväst) för att åka ut i fiskebåt för en tur på Vänern. En före detta fiskare visar vart man fiskar och berättar om hur en dag kan se ut. Obs, ta på dig varma kläder. Grupp 2: Guidning och workshop med Marlene Tagesson som driver fiskeboden Spikudden. Följ med i löjromsberedningens fantastiska hantverksprocess, testa på att klämma ut rommen.
  • ca 14:15 De båda grupperna byter plats med varandra
  • ca 15:30 Eftermiddagsfika och möjlighet att handla Vänerlöjrom


Vägbeskrivning Spikens fiskehamn

Kör från Lidköping mot Läckö. Sväng till vänster efter ca 18 km mot Spikens fiskehamn, Vid hamnområdet sväng vänster. Efter ca 100 meter finns P-platser. Fiskehamnen ligger ca 20 km från Lidköping och 5 km från Läckö Slott.Från 1380 SEK

per person

I paketet ingår:

  • Löjromsinspirerad lunch på Restaurang Sjöboden Spiken
  • Var med och bered löjrommen hos Spikudden Rökeri
  • Följ med en fiskare på en upplevelsetur ut på Vänern

Sök & boka

Välj datum för vistelse
Ankomstdatum
Välj antal resenärer
Gäster
Build: 2023-09-19 09:19:35, Host: cbonline06, DB: o3.cbguide-5893.cbischannel-362.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Package, Action: Index