2-dagars Läckö-Kinnekulleupplevelser

1 maj 2023 - 4 juni 2023
5 juni 2023 - 27 augusti 2023
28 augusti 2023 - 24 september 2023

Från 2345 SEK

per person
Boka nu

 

Välkommen att upptäcka Läckö-Kinnekulleområdet. Cykla, vandra eller ta dig runt med bil längs slingriga småvägar, smaka på det lokala köket och leta unika minnen i personliga butiker. Här kan du uppleva natur, kultur och historia i sköna omgivningar.

 

En skärgård med tusentals öar, kobbar och skär. Ett bördigt kulturlandskap med fascinerande spår från medeltiden. Ett lokalt kök med genuina smakupplevelser. Romantiska hotellrum, personliga butiker och massor med möjligheter att cykla, paddla och vandra. Destination Läckö-Kinnekulle har något för alla, med de bästa förutsättningarna för njutbara dagar.

Med vårt paket har du chansen att uppleva det bästa av natur, konst, hantverk, historia och mattradition i Destination Läckö-Kinnekulle. I paketet ingår bland annat övernattning, middag, fika och entré till flera av våra besöksmål.


Läckö Slott

Magnus De la Gardies Läckö Slott ligger på en udde i Ekens skärgård i Vänern strax utanför Lidköping. Här kan du besöka slottet och slottsträdgården, gå på konserter och äta på restaurang Hvita Hjorten. På naturum – Vänerskärgården kan du lära dig mer om Kållandsös och Vänerns unika natur- och kulturmiljö.


Kinnekulle utsiktstorn

För dig som gillar vida vyer så är ett besök i Kinnekulles utsiktstorn ett måste. Tornet är byggt på Kinnekulles topp och utsikten är magnifik. Utsiktstornet är även en perfekt plats att starta från om du vill gå på några av de underbara vandringslederna på Kinnekulles topp


Hellekis Säteris trädgård

Trädgården har anor sedan långt tillbaka i tiden och redan 1746 omtalades den av Carl von Linné under hans Wästgötaresa. Exotiska träd, perenna rabatter med 300 olika sorters växter och en magnifik rosengård med gammaldags rosor hör till det som inte bör missas.


Vänermuseet

På Vänermuseet sker spännande möten mellan konst och vetenskap och mellan människans och naturens nutid och historia. Utställningar, föredrag och aktiviteter för barn och vuxna. 

Från 2345 SEK

per person

I paketet ingår:

  • Två övernattningar på hotell inkl. frukost
  • Två stycken middagar, 2-rätters alt. 3-rätters
  • Fika på Garströms konditori
  • Entré till Läckö Slott, Kinnekulle utsiktstorn, Hellekis Säteris trädgård och Vänermuseet
  • Vandringskartor i området


Observera att Kinnekulle utsiktstorn endast har öppet helger 1 maj-11 juni och 12 aug-24 sept. Övrig tid öppet alla dagar.

Sök & boka

Välj datum för vistelse
Ankomstdatum
Avresedatum
Välj antal resenärer
Gäster
Build: 2023-09-19 09:19:35, Host: cbonline04, DB: o3.cbguide-5893.cbischannel-362.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Package, Action: Index