K

Det mindre löjromsäventyret på Vänern, 6, 7, 14 och 21 november

Pris från 1130 SEK

per person
Giltig från tor 05 nov 2020 - sön 22 nov 2020

Passa på att få uppleva det fantastiska hantverket kring löjromsberedning i Spikens fiskehamn utanför Lidköping. Känn, kläm och smaka på Vänerns röda guld, välkommen på en dag i löjrommens tecken!

I Spikens fiskehamn som är en av Europas största insjöhamnar har siklöjan fiskats i flera hundra år. Härifrån fiskas, förädlas och levereras det tiotals ton med löjrom per år. Nu har du chansen att följa med i en fiskares vardag och både känna, klämma och smaka på Vänerns röda guld.

Dagen startar med en lunch på restaurang Sjöboden där du också får lära dig om fisket i Spiken. Därefter följer du med på en upplevelsetur i fiskebåt på Vänern. Tillbaka i land går färden till en av fiskebodarna hos Spikuddens Rökeri där du får prova på att klämma löjrom och följa det fantastiska hantverket kring löjromsberedningen. Dagen anslutas med en gemensam fika där ni summerar dagen.

I Löjromsupplevelsen ingår:
- Löjromsinspirerad lunch på Restaurang Sjöboden Spiken
- Följ med en fiskare på en upplevelsetur ut på Vänern
- Var med och bered löjrommen hos Spikudden Rökeri

Kundservice

Boka med oss

  • Götene och Lidköpings officiella onlinebokning
  • Inga bokningsavgifter online
  • Build: 2020-10-21 12:39:14, Host: online3core18, DB: o3.cbguide-7417.cbischannel-20341.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Package, Action: Index