K

Kinnekullepaket

Pris från 655 SEK

Per person
Giltig från mån 01 maj 2017

När du besöker Kinnekulle behöver du inte färdas långa sträckor mellan de olika sevärdheterna. Här hittar du utsiktstorn, medeltida kyrkor, hällristningar, kalkbrott, hantverkscentrum, vandringsleder, naturreservat, go-kartbana, vackra gårdar, badplatser och mycket mer.<br/><br/>Välkommen till Kinnekulle!

Redan när Carl von Linné besökte detta 306 meter höga platåberg på 1700-talet berömde han det rikligt och kallade det för en plats ibland det märkvärdigaste i landet. Kinnekulle bildades för 500 miljoner år sedan och är idag en intressant plats för geologer. I det stora stenbrottet kan man till exempel se 40 meter av Kinnekulles mäktiga lager av kalksten.
Smeknamnet det blommande berget är inte svårt att förstå då berget har en mycket rik och unik flora. Uttrycket har också en dubbel bemärkelse då det är en bygd som blomstrar av kreativitet.
När du besöker Kinnekulle behöver du inte färdas långa sträckor mellan de olika sevärdheterna. Här hittar du utsiktstorn, vattenfall, medeltida kyrkor, hällristningar, kalkbrott, hantverkscentrum, vandringsleder, naturreservat, go-kartbana, vackra gårdar, camping- och badplatser och mycket mer.
Lunchen avnjuter du av på Hellekis Trädgårdscafé & Kök som finns vid Hellekis Säteri. I säteriets gamla orangeri, med över 100-åriga vinstockar, är restaurangen belägen. Här kan ni sitta ner under vinrankorna och låta er väl smaka av lunchen eller om vädret tillåter sitta ner ute i trädgården och samtidigt njuta av solen.

I Paketet ingår:
- En övernattning på hotell, vandrarhem eller stuga
- Lunch på Hellekis Trädgårdscafé o Kök
- Entré till Kinnekulle Utsiktstorn
- Entré till Hellekis Säteris Trädgård
- Shoppingerbjudanden i destination Läckö-Kinnekulle


Kundservice

Destination Läckö-Kinnekulle AB
0510-200 20

info@lackokinnekulle.se

Bokningsvillkor

För öppettider se här


OBS! Boka gärna via en dator då det ibland blir problem med betalning om man bokar via en padda eller en mobil.

Boka med oss

  • Götene och Lidköpings officiella onlinebokning
  • Inga bokningsavgifter online